Τετάρτη 18 Μαϊ 2022
Αδάμαντας Μήλου, τηλ.: 22870-28138
Εκτύπωση

1ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ 2015

Μια πολύ σημαντική διοργάνωση ιστιοπλοΐας πραγματοποιήθηκε  στο Καστελόριζο από τις 6 έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

ο αγώνας διοργανώθηκε από τους δήμους Βάρης Βάρκιζας κ βουλιαγμένης , το δήμο Καστελόριζου κ την ομοσπονδία ιστιοπλοΐας. με μεγάλη συμμετοχή αθλητών- 25 ναυτικοί όμιλοι από όλη την Ελλάδα  κ ένας  σύλλογος από τη Κύπρο- 120  σκάφη οπτιμιστ,60 σκάφη λέιζερ  κ περίπου 30 σκάφη τεκνο [ιστιοσανίδες], συμμετείχαν στον αγώνα.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ :   LASER     OPTIMIST

 

 


Ο Ναυτικός Όμιλος Μήλου συμμετείχε στον αγώνα με 7 αθλητές και αθλήτριες Χαβακης Γεώργιος στη κατηγορία λέιζερ. οι Φελντμαν Άννα κ Αλεξία, ο Παπανδρέου Παύλος, ο Σκαρωνης Ιωάννης, ο Οικονομίδης Γιώργος κ ο Βήχος Αρτέμης συμμετείχαν στη κατηγορία οπτιμιστ. πολύ σημαντική ήταν η εμπειρία για όλα τα παιδιά της μήλου καθώς οι 5 από αυτούς συμμετείχαν για 1η φορά σε αγώνα.


Το Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου Μήλου συγχαίρει τους αθλητές και τον προπονητή που έλαβαν μέρος σε αυτή τη σημαντική και ιδιαίτερη διοργάνωση . Θα είμαστε κοντά τους  ώστε να αναπτύξουμε το άθλημα της ιστιοπλοΐας τα επόμενα χρόνια και τα σκάφη του Ομίλου μας να ταξιδέψουν  και σε άλλες θάλασσες .  Ευχαριστούμε όλους όσους  βοήθησαν οικονομικά ώστε να πραγματοποιήσουμε αυτή την αποστολή καθώς και τους φορείς και επιχειρήσεις : τον Δήμο Μήλου , το Milostravel Πειρουνάκη , Τα γραφείο ενοικιαζομένων αυτοκινήτων Milos Rent Ν&Μ Μάλλης . Ευχαριστούμε τέλος τον πρώην πρόεδρο του ΝΟΜ Καραλεξήδη Παναγιώτη που συνόδευσε την αποστολή στο Καστελόριζο .  


Τέλος Θα θέλαμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στους διοργανωτές που αν και επρόκειτο για μια ιδιαίτερη και δύσκολη διοργάνωση κατάφεραν να την φέρουν εις πέρας προσφέροντας μεγάλη βοήθεια στους Ομίλους που έλαβαν μέρος  .

Ημερολόγιο Αποστολής

με πολλές επίσης ιδιαιτερότητες ο συγκεκριμένος αγώνας λόγο της μετακίνησης με κρουαζερορόπλοιο στο καστελοριζο, λογω των καιρικών συνθηκών κ λόγο της αλλαγής του προγράμματος της επιστροφής.
δευτέρα 12.00 .άφιξη στο Καστελόριζο κ αποβίβαση αθλητών κ προπονητών στο λιμανι.12.30.-15.00  προετοιμασία σκαφών
15-17.30  αναμονή για τον αέρα ,κ αναβολή τελικά για την επομένη μέρα
19.30 τελετή έναρξης με τη συμμετοχή τοπικών παραγοντων, διωργανωτων κ όλων των αθλητών προπονητών στο λιμάνι του Καστελόριζου.
τρίτη 8.00  αποβίβαση κ προετοιμασία σκαφών
9.00- 13:00  κ πάλι αναμονή για τον αέρα
14.00  -15.30 δίνεται η 1η εκκίνηση κ γίνονται 2 κούρσες για τις κατηγορίες λέιζερ κ τέκνο με αέρα περίπου 2 Μποφώρ
15.40  δίνεται εκκίνηση για τα οπτιμιστ κ πραγματοποιήθηκε μόνο 1 κουρσα. λογω αλλαγής του καιρού-αυξήθηκε η ένταση του αέρα σε πάνω από 6 Μποφώρ κ με πολύ μεγάλο κυματισμό κ διακοπήκαν οι αγώνες
την τέταρτη παρόλο ότι ήταν προγραμματισμένο να γίνουν κούρσες  άλλαξε το πρόγραμμα της αναχώρησης του κρουαζερορόπλοιου κ απλά όλοι, αθλητές κ προπονητές μάζεψαν τον εξοπλισμό τους κ  επιβιβαστήκαν στο πλοίο. ήταν από τις λίγες φορές που σε αγώνες ιστιοπλοΐας γίνονται τόσο λίγες κούρσες-συνήθως γίνονται πάνω από 4.

 

Για το ΔΣΚουφός Στέλιος

Το κείμενο έγραψε ο προπονητής Ιστιοπλοΐας Καβαλιέρος Ιάκωβος

Τελευταία Νέα

Συνδεση χρηστη

Μενου Χρηστη

Follow us